דף הבית » פרסום בטאבולה ואאוטבריין
יש שמכירים זאת בתור שיווק באמצעות תוכן או תוכן ממומן, יש שפגשו במושג 'פרסום נייטיב', ויש שפשוט ראו את אותן כתבות שמתנוססות להן באתרי החדשות וברגע שהקליקו עליהן הן בכלל הפנו לאתרים אחרים; מה זה הדבר הזה!?
פרסום תוכן ממומן מביא איתו דרך שונה ומתוחכמת להגיע אל קהלי היעד שלנו.
דרך פלטפורמות אאוטבריין (Outbrain) וטאבולה (Taboola) אנחנו יכולים לקחת את האתרים שלכם, כן, כן, ממש את האתרים שלכם ולהציג את אחד מן העמודים שלהם (רצוי כתבה מאוד מקצועית ומרשימה) הישר בתוך האתרים המובילים דוגמת דה-מרקר, YNET, מאקו, וואלה!, כלכליסט, הארץ ועוד רבים נוספים.
הגולשים יפגשו בכתבה, יקליקו עליה, ויגיעו אליכם.
קהל הצרכנים מוצף במסרים שיווקיים, וכשהוא סוף-סוף נחשף לתוכן אמיתי ומקצועי (בשילוב הנעה לפעולה ומסרים שיווקיים), אנו יכולים לחמם את הגולשים ולהפוך אותם ללקוחות חדשים הצורכים את השירותים / המוצרים של בית העסק.
איך הקסם הזה עובד?
לשתי הפלטפורמות אאוטבריין וטאבולה יש "נדל"ן" באתרי התוכן המובילים. דרך יצירת קמפיין פרסומי, אנחנו יכולים לבקש ולהגיע אל תוך אותם האתרים, ובכך לייצר נוכחות מקוונת מרשימה.
לפני שנגדיר מה הופך תוכן לממומן, נסביר על התוכן עצמו.
מדובר בתוכן שאותו אנחנו יכולים להעלות לאתר הלקוח כמאמר מקצועי, או לאתר שאנחנו מתארחים בו דוגמת אתר חדשותי או אתר נישה מסוימת (למשל בלוג הורות, או אתר טיולים).
את התוכן הזה נרצה להציג בפני הקהל הרחב, ואיזו דרך טובה יותר ישנה להגיע לצרכני תוכן אם לא דרך אתרי תוכן מובילים?
באמצעות אאוטבריין וטאבולה, אנחנו מפרסמים בתשלום את התוכן שיצרנו. התכנים מופיעים באתרי האינטרנט המובילים כ'תוכן נוסף' או 'לקריאה נוספת' או 'מרחבי הרשת', תוך שהם מציגים את התוכן שלנו ממש בתור כתבה שניתן להקליק עליה.
בעיקרון אין הבדל משמעותי בין טאבולה לאאוטבריין, אלו הן 2 פלטפורמות שניתן באמצעותן לייצר קמפיין פרסומי שדרכו אנחנו מציגים את הכתבות שלנו באתרים המובילים.
רגע של גאווה ישראלית, גם אאוטבריין וגם טאבולה אלו הן חברות ישראליות, והן נחשבות למובילות בעולם בתחום פרסום הנייטיב (תוכן ממומן).
ההבדלים בין החברות טמונים בשיתופי הפעולה שלהן עם אתרי תוכן. למשל, לאאוטבריין יש נדל"ן פרסומי ב'הארץ', ב-N12, בכאן11, באתר בניין ודיור, באתר השולחן, באתר MAKO, בישראל היום ועוד.
לטאבולה לעומת זאת יש את אתר וואלה!, יש את כלכליסט, גלובס, מגזין את, אתר YNET ורשת המקומונים MYNET, ועוד.
ישנם הבדלים מסוימים בתפעול שתי המערכות הפרסומיות עצמן, אך ההבדל העיקרי והחשוב ביותר הוא אתרי התוכן שכל אחת מציעה.
כדי שקמפיין בטאבולה או אאוטבריין יצליח, הדבר הראשון והחשוב ביותר שעלינו לעשות הוא לספק ערך מוסף אמיתי לקורא.
לכן, הצעד הראשון והחשוב שאנחנו עושים הוא קודם כל לבחון יחד עם לקוחותינו מהו הערך שהם רוצים לספק לקוראים שלהם, באיזה נושא? מהי הבשורה שאנחנו מביאים? מהן הנקודות המכאיבות שבהן אנחנו נוגעים?
באמצעות כתיבה מקצועית ומדויקת שמסקרנת את הגולש ומדרבנת אותו לצרוך את המידע ולגבש אמון ראשוני בנו, אנו כבר יוצרים את היסודות להצלחה.
אבל זה לא נגמר שם; כדי שקמפיין באאוטבריין או טאבולה יצליח באופן אקטיבי, עלינו לבחון את שתי הפללטפורמות. לעתים שתיהן יביאו את התוצאה הרצויה ולעתים אחת מהן. באמצעות מדידה מדויקת של הפניות, ויצירת טקסטים, נדע להחליט מי מבין שני האפיקים (ואולי שניהם?) הוא היעיל ביותר.
השלב הראשון והחשוב ביותר הוא באמת ובתמים להכיר אתכם, הלקוחות. לא להריץ פרסום סתם כי אנחנו יודעים שאתם חנות צעצועים, ולא להריץ פרסום כי אנחנו יודעים שאתם מחפשים אחר עוד מטופלים לקליניקה ברפואה משלימה.
נקודת המוצא שלנו היא קודבאם כל להכיר אתכם, את פועלו של העסק שלכם, היתרונות, המוצרים, השירות, ה'אני מאמין', נקודות החוזקה, הדרך שבה אתם עונים על צרכי הלקוחות.
לאחר שהבנו במדויק את פעילות הלקוחות, מטרות העסק, מטרות השירות, סוג קהל היעד, צרכים ונקודות הכאב, זה הזמן להחליט על נושא הכתבה שנרצה לפרסם.
האם אנחנו רוצים לקדם שירות מסוים? או אולי מוצר מסוים? ייתכן ונרצה לחדש ולתת ערך מוסף לגולשים כדי 'לצבוע' אותם לפרסום חוזר ולבניית קהלים.
לאחר שנבין את מטרות הפרסום והמוצר/השירות/הנושא בו נרצה לעסוק, נערוך שאלון מסודר לראיון אישי עם הלקוח/ה.
הריאיון נערך טלפונית יחד עם הלקוח/ה, ואנחנו תמיד ממליצים פשוט לדבר בשפה רגילה ונינוחה. חשבו שאתם מדברים עם חבר טוב ומספרים לו על העסק שלכם.
את התשובות נתמלל לכתבת תוכן מסקרנת, גדושה בערך מוסף ומניעה לפעולה.
קמפיין בטאבולה ואאוטבריין יכול להציג כתבות תוכן מכל אתר, בין אם אתר הלקוח ובין אם אתר חדשותי (כן למשל 'כלכליסט' יכול להפנות לכתבה ממומנת שמתפרסמת ב'הארץ'), ועד לאתרי נישה שונים.
אצלנו במילה הכתובה יש סדרת אתרי נישה העונים לשם קבוצת 'זמן' ובהם תוכלו לפרסם כתבות לפי נישות מסודרות: פנאי, כלכלה, משפטים, נדל"ן ועוד.
הקמפיין ינוהל ויבוצעו מעקבים מסודרים עם הטמעת קודי המרה, ואופטימיזציות.
הכתבה מוכרחה להיות מנוסחת היטב, מעניינת ובעלת ערך מוסף.
הכתבות שאנחנו יוצרים כפופות לעריכת התוכן האיכותית ביותר; המטרה שלנו כאן היא לייצר תוכן סיפורי, תוכן מרתק, תוכן בעל רמה חדשותית ועיתונאית.
עלינו להרגיש ולדעת שהבאנו בשורה ממשית לקוראים שלנו.
זאת החובה שלנו כמנהלי קמפיינים לתוכן ממומן.
כמו בכל פלטפורמה ממומנת אחרת, גם באאוטבריין וטאבולה ישנה האפשרות להטמיע קודי המרה ומעקב.
ניתן לעקוב אחרי גולשים שהשאירו פניה ולעקוב אחרי גולשים שבחרו ליצור קשר טלפוני.
במידה והקמפיין לפרסום נייטיב משולב יחד עם רשתות חברתיות, נדאג גם להטמיע פיקסל לצביעת ויצירת קהלים.
שיווק באמצעות תוכן יכול להתאים למגוון רחב של לקוחות ובתחומים שונים.
זוהי יכולה להיות מכללה ללימודי קוד לילדים, משרדי עריכת דין שמבקשים להבהיר מהלך משפטי מסוים או לדבר על שינוי משמעותי שנבע מפסיקה, ועד למרפאות שמעניקות שירותים חדשניים או חברות קבלניות שיוצאות בפרויקט יזמי חדש.
צרו קשר
© כל הזכויות שמורות למִלָּה בְּמִלָּה, אין להעתיק או לשכפל את תוכן האתר ללא אישור מפורש בכתב מבעל האתר | הצהרת נגישות